Free songs
Home / Αρθρα / Κυβερνητικοί απαιτούν να δουλεύουν τον κόσμο μόνο το πρωί

Κυβερνητικοί απαιτούν να δουλεύουν τον κόσμο μόνο το πρωί

Λευκωσία: Μετά από έκτακτη συνάντηση οι κυβερνητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να δουλεύουν τον κόσμο μόνο κατά το πρωινό ωράριο εξαιρουμένου και του Σαββατοκυρίακου. Η απόφαση είναι άκρως σημαντική μιας και πρέπει να αποφεύγεται στο κατά δύναμιν οποιαδήποτε επαφή με άλλους πολίτες που χρειάζονται τις υπηρεσίες του κράτους.

Ο Πρόεδρος της συνάντησης Σωτήρης Βολεμένος ανέφερε: “Με το παρών ωράριο ουσιαστικά εξυπηρετούμε αρκετά άτομα μιας και πολλοί καταφέρνουν και παίρνουν άδεια από την δουλειά. Στόχος μας είναι ο αριθμός να φτάσει στο μηδέν και ουσιαστικά να μην εξυπηρετούμε κανέναν”.

Σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία οι προνομιούχες αυτές θέσεις δεν αρμόζουν να έχουν την ίδια μεταχείριση με αυτές του ιδιωτικού τομέα. Στέλνουν επίσης σήμα κινδύνου σε όλους τους διευθυντές ιδιωτικών υπηρεσιών να σταματήσουν να αφήνουν τους υπαλλήλους τους να παίρνουν άδεια για να επισκέπτονται κυβερνητικές υπηρεσίες.

Τονίζεται επίσης ότι οι πρωινές ώρες του καφέ και οι μεσημβρινές είναι απαράδεκτες ώρες για επισκέψεις. Το πρωί ένας μέσος κυβερνητικός υπάλληλος χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα για τον πρωινό καφέ και το μεσημέρι πρέπει να προετοιμαστεί ψυχολογικά μια με δυο ώρες πριν για να αποχωρήσει για το απόγευμα του.

“Η ψήφος του πολίτη και η στήριξη του κόμματος ανέκαθεν εξασφάλιζε μια πρόωρη αφυπηρέτηση μέσα σε ένα γραφείο που δεν θα έκρινε ποτέ την παραγωγικότητα του. Αποτελεί σκοπό ζωής για τους απανταχού Κύπριους που δεν θέλουν να κουράζουν το μυαλό ή τα χέρια και προτιμούν να εξασκούν την γλώσσα τους. Αυτό είναι και το όνειρο του κάθε Κύπριου πολίτη, που καλείται να προετοιμάσει τα παιδιά του στην κομματοποίηση και στο γλύψιμο έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες που τα περιμένουν” ανέφερε η Μαρία Γλυφτίδη, εκπρόσωπος επικοινωνίας των Κυπριακών Συντεχνιών.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι κυβερνητικοί και τραπεζικοί έχουν ανάγκη τα απογεύματα και τα Σαββατοκυρίακα για να περνούν ποιοτικές στιγμές με τι οικογένειες τους. Σε αντίθεση, οι πλείστοι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι συνηθισμένοι να ζούνε σαν σκλάβοι μαζί με την οικογένεια τους επί 24ωρου βάσεως και πιθανόν ελεύθερο ωράριο τις Κυριακές να τους δώσει θάρρος για να θέλουν να γίνουν τα παιδιά τους κυβερνητικοί υπάλληλοι.

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι πλείστοι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν έκαναν τον κόπο να κομματοποιηθούν με το απαιτούμενο φανατισμό έτσι ώστε να έχουν μέσον στο Κυπριακό κράτος άρα πρέπει να θεωρούνται πολίτες κατώτερης τάξης. Επίσης είναι απαράδεκτο να μην δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας την Κυριακή αλλά και απογεύματα μιας και οι κυβερνητικοί χρειάζονται και τα φραπέ στην θάλασσα καθώς και τα περίπτερα ανοικτά για τα τσιγάρα τους.

“Είναι σημαντικό σαν Κύπριοι να κατανοήσουμε ότι ζούμε σε μια επικράτεια που διοικούν κληρονομικά πολιτικοί νονοί που διαλέξαμε γιατί ήταν καλύτεροι από κάποιους άλλους νονούς” επισήμανε η κ. Γλυφτίδη. “Αυτά τα άτομα που ψηφίζουμε για να μας βολεύουν είναι ουσιαστικά προστάτες και αφέντες και αυτό διαπιστώνεται το γεγονός ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν μέσα από τους νόμους που φτιάχνουν. Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο γιατί λειτουργούν βάση διαφθοράς και δοπλοκίας, δηλαδή αξιών που οι περισσότεροι από εμάς ασπαζόμαστε. Επίσης, έχουν ως κύριο άξονα το κέρδος από τον έλεγχο της ζωής μας, γιατί είναι ανθρωπίνως αδύνατο να έχουμε προσωπική υπευθυνότητα και ανεξαρτησία” κατέληξε.

Οι κυβερνητικοί ανακοίνωσαν επίσης ότι θα συνεχίσουν το σχέδιο τους για να καλοπιάνουν τους υπόλοιπους πολίτες που τους ταΐζουν. Θα συνεχίσουν δηλαδή να πίνουν καφέ με τους φίλους τους στον ιδιωτικό τομέα και μαζί θα κατηγορούν το “σύστημα” που μαζί ψήφισαν. Έτσι διασφαλίζεται και μια ειρηνική συνύπαρξη και με την απαιτούμενη δόση υποκρισίας συνεχίζουμε να ζούμε με το κοινωνικά αποδεκτό “βρίξε να περάσουμε”.

Εν τέλη η επιθυμία του απλού πολίτη να πατήσει στον λαιμό τον γείτονα του, επιτρέπει στην πολιτική να υπάρχει και στο σύστημα να παρέχει προνόμια σε ορισμένους πολίτες όπως τους κυβερνητικούς και τραπεζικούς, έτσι ώστε να μπορούν να ζουν σαν άνθρωποι. Η θυσία προς την πατρίδα ήταν πάντα ακέραιο αρχέτυπο ηθικής των Κύπριων και έτσι καλούνται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να κουβαλήσουν τον σταυρό για τους πιο άξιους κυβερνητικούς. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει το σύστημα που έχουμε σήμερα και γι’ αυτό διαιωνίζεται. Όλοι μας έχουμε ως σκοπό να βάλουμε μέσον πριν να βάλει ο γείτονα μας.

Η κυβέρνηση σχετικά με το ωράριο επισήμανε επίσης ότι είναι απαράδεκτο να δουλεύει ο κάθε ένας όποτε θελήσει γιατί αυτό πλήττει κυβερνητικά αλλά και τα κορπορατιστικά συμφέροντα των πολιτικών.

Το κράτος είναι ο αποκλειστικός ρυθμιστής της οικονομίας έστω και εάν αυτό είναι καταστροφικό για τους πιο πολλούς πολίτες. Ιδιαίτερα, το κυπριακό κράτος, ως παντοδύναμος οικονομικός παράγοντας και σταυροδρόμι τριών ηπείρων μπορεί να ρυθμίσει την παγκόσμια προσφορά και ζήτηση και έτσι να επιβάλει και μέτρα στην οικονομία όπως αυτά με τα ωράρια εργασίας.

Η κυβέρνηση επίσης πάντοτε μεριμνά για τα συμφέροντα των κυβερνώντων και φροντίζει όποιος πάει να χρεοκοπήσει, από τράπεζες σε τουριστικά να ρυθμίζει αναλόγως για να τους κάνει bail-out. Ο πολίτης, και ιδιαίτερα ο ιδιωτικός υπάλληλος, πρέπει να πληρώνει πάντοτε την νύφη μιας και οι φόροι που πληρώνουν οι κυβερνητικοί είναι τα δικά τους λεφτά που ταξιδεύουν από την μια τσέπη στην άλλη.

Ο πρόεδρος κ. Βολεμένος ανέφερε καταδεικτικά: “Τιμή και δόξα στους ιδιωτικούς υπαλλήλους και τις θυσίες που κάνουν στον αγώνα των κυβερνητικών, των αληθινών φανατικών Κύπριων, για μια αναπαυτική ζωή. Ας ελπίσουμε να συνεχίσουμε να τους δουλεύουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό για να μπορούμε να βαδίσουμε μαζί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο Κυπριακός λαός”.

 

  • charalambos

    Δεν είμαι Δ.Υ. αλλά παιδιά δαμε διαφωνώ.. αντί να διαμαρτυρώμαστε όλοι και να ζητούμε δικαιώματα και προνόμια (που στο κάτω κάτω δικαιούμαστε), ζηλεύκουμε και περιπαίζουμε τους δημοσίους υπαλλήλους που τα έχουν.

Scroll To Top