Σχετικα με Εμας

Ο Όμιλος Ελεύθερης Σκέψης έχει εγγραφεί στις 10/01/2012 με Αρ. Μητρώου 3649 ως σωματείο απο το Έφορο Σωματείων της Κυπριακή Δημοκρατίας. [http://www.cyprusfreethinkers.org/archives/278 ]

Ο όμιλος μας δημιουργήθηκε για να δώσει μια ευκαιρία για συζήτηση και γόνιμη αντιπαράθεση σε ανθρώπους που αναζητούν απαντήσεις και αγωνίζονται να διαμορφώσουν τις απόψεις τους για τη ζωή κάτω από το πρίσμα της λογικής και της διαθέσιμης γνώσης, και ανεξάρτητα από τις παραδόσεις, τις αυθεντίες ή τις κατεστημένες αντιλήψεις. Σκοπός μας είναι η εποικοδομητική παρακολούθηση και συζήτηση των κοσμικών εξελίξεων σε συνδυασμό με το σχηματισμό και τη χρήση κριτικής σκέψης, ούτως ώστε να καταφέρουμε να συμβάλουμε ως άτομα και όχι σαν ομάδα στην καλυτέρευση του επιπέδου ζωής στο νησί μας, μακριά από παρωχημένες πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές αντιλήψεις. Οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον όπως και όλοι οι συμπολίτες μας και έχουμε ως άξονα μας τα ατομικά δικαιώματα. Με γνώμονα μας τον ίδιο τον άνθρωπο λοιπόν, καθώς και την ευημερία του αδημονούμε να έρθουμε σε επαφή με όλους αυτούς που προβληματίζονται για όσα συμβαίνουν γύρω μας και θα ήθελαν να μοιραστούν τις απόψεις τους μαζί μας.

Συνοπτικά ο Ελευθεροσκεπτικισμός, πρεσβέυει ότι οι απόψεις θα πρέπει να διαμορφώνονται βασιζόμενες στην επιστήμη και τον ορθολογισμό και δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από δόγματα, παραδόσεις και εξουσίες (οικονομικές, πολιτικές ή θρησκευτικές).
Οι ελευθεροσκεπτικιστές, προσπαθούν να χτίσουν τις απόψεις τους πάνω σε γεγονότα, επιστημονική μέθοδο και τεχνικές λογικής που να είναι ανεξάρτητες από οποιαδήποτε λογικά σφάλματα, επιδράσεις εξουσίας, προκαταλήψεις, συμβατική σοφία, επικαιρότητα, μισαλλοδοξία, παράδοση, μύθους και άλλα δόγματα.

Για συζητήσεις επισκευθείτε μας στο facebook https://www.facebook.com/groups/cyprusfreethinkers/

Σχολιάστε