Free songs
Home / Αρθρα / Iός με κριτική σκέψη θερίζει παγκυπρίως

Iός με κριτική σκέψη θερίζει παγκυπρίως

Έκτακτο: Μολυσματική ατμόσφαιρα κριτικής σκέψης επικρατεί στον Σύνδεσμο Φιλολόγων, ο οποίος συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα στη Χοιροκιτία στον απόηχο του γραπτού των Νέων Ελληνικών στις Παγκύπριες εξετάσεις όπου απαιτούσε (άκουσον, άκουσον) κριτική ανάλυση ιδεών!

Το γραπτό φαίνεται να είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί εμβόλιο εναντίον του. Οι ευάλωτες ομάδες τείνουν να είναι κυρίως παπαγάλο-αρχαιολάγνοι, παπαγάλο- πατριώτες καθώς και παπαγαλο-κομματοποιημένοι και τα παιδιά τους που είναι αδύνατο να αποχωριστούν την αποστήθιση των ενοτήτων αλλά και τις ψευδαισθήσεις περι Κυπριακής ιστορίας που μάθαιναν εδώ και χρόνια.

Οι Cyprus Freethinkers επικοινώνησαν με φιλόλογους, οι οποίοι μας ανέφεραν ότι δημόσια δεν θα γίνουν δηλώσεις μιας και μπορεί να επηρεαστεί η έξαρση του ιού κριτικής σκέψης. Ωστόσο μας τόνισαν ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στους φιλόλογους για το θέμα της έκθεσης η οποία όπως λένε θερίζει ακαριαία τα προβατίσια μυαλά των νεαρών Κύπριων που δεν είχαν προετοιμαστεί αναλόγως από το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν έκθεση στο ακόλουθο θέμα: «Η πατρίδα μας παραμένει πάντα μια ιδιαιτερότητα. Έζησε πολλά αυτήν την περίοδο, λίγα όμως φαίνεται να διδάχτηκε. Τα τελευταία χρόνια, βιώνει, ωστόσο, μια ιστορική στιγμή της: το τέλος των ψευδαισθήσεων». Σε άρθρο σου που θα δημοσιευθεί σε εφημερίδα, και με αφορμή το παράθεμα, να καταθέσεις τις απόψεις σου για τα ακόλουθα: Ποιες ήταν οι ψευδαισθήσεις που βίωνε για τόσα χρόνια η πατρίδα μας και πως το τέλος των ψευδαισθήσεων επέδρασε στην καθημερινότητα των ανθρώπων;

Οι φιλόλογοι μας είπαν ότι το μυαλό των περισσότερων πήγε στο κυπριακό γιατί απλούστατα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να σχολιαστεί η πολιτική σφαίρα της Κύπρου, η σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οικονομία και ρόλος της Κύπρου στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, το κομματικό μάρκετινγκ, ο κρατισμός και άλλα σχετικά θέματα.

Και όμως το μυαλό των μαθητών μας κατέληξε μόνο στο Κυπριακό μιας και ήταν το μόνο που διδάχτηκαν για να παπαγαλίσουν. «Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε η ψευδαίσθηση είναι η φράση τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια;», διερωτήθηκαν ομόφωνα απανταχού Κύπριοι που άρχισαν να πέφτουν απο τις ταράτσες των σχολείων τους φωνάζοντας “Μολών Λαβέ”. Ο χαμός που επικρατεί στα νοσοκομεία δεν μας επιτρέπει προς το παρόν να δηλώσουμε ακριβή αριθμό θυμάτων αλλά απο υπολογισμούς του Υπουργείου Παιδείας θα θύματα είναι στις δεκάδες χιλιάδες.

Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις μιας και η Κυπριακή Κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα εμβόλιο που θα συνδυάζει ενεργά στοιχεία ενάντια στην κριτική αλλά και ελεύθερη σκέψη. Οι πολίτες που δεν μολύνθηκαν καλούνται να υποστηρίξουν τους Κύπριους που υποφέρουν απο τον ιό. Συστείνεται μια γαλανόλευκη φανέλλα, ένα βαπτιστικός (χρυσός) σταυρός, πράσινος μπερές και μαραθώνιες μεταδόσεις της ταινίας “300”.

 

Scroll To Top