Αυτόματος Τρομοκρατικός Πιλόττος

by | Jul 18, 2016 | Ανθρωπολογία, Αρθρα, Θρησκεια | 0 comments

Εν εξαιρετικά εύκολο για κάποιον να φορτιστεί συναισθηματικά τζιαι να αρκεψει να δακτυλοδείχνει σε περίπτωση που γινεί κάτι κακό. Κατακρίβεια λόγο φόου, ο αυτόματος μας πιλόττος στον εγκέφαλο λειτουργεί ακριβώς όπως θα λειτουργούσε σε ένα μυαλό ενός βαθκιά θρησκευόμενου πρωτοχριαστιανού κατά τον 5ο αιώνα μ.χ.π. Φοούμαστε τζιήνο που θωρούμε αλλά ταυτόχρονα δεν ημπορούμε να ξεκαρφόσουμε τα μμάθκια μας που πάνω του. Γινούμαστε όπως οι κάττοι με το laser – Τζιηνιούμεν την κότσιηνην τελειούαν αλλά άμαν πάει πάνω μας θα καρφωθούμεν πάστο τταβάνι.
 
Η λογική κάμνει φτερά. Ο λόγος? Στες σαββάνες της Αφρικής πριν μισό εκατομμύρια χρόνια, οι συγγενείς μας που εθέλαν να το παίξουν “επιστήμονες” τζιαι εμελετούσαν θάμνους που εφκάλλαν παράξενους ήχους, εν εζούσαν τόσο πολλά όσο τζιήνοι που εκοφκούνταν του βούρου καλού-κακού. Το περιβάλλον μας μεγάλωσεν για να είμαστε σιέσηες. Για να επιβιώννουμε έστω τζιαι εάν το sensor μας εν παραευαίσθητο πολλές φορές. Better safe than sorry ένα πράμα.
 
Έτσι γίνεται τζιαι όταν ακούμεν για τρομοκρατικές επιθέσεις. Έσσιει 7μισι δισσεκατομμύρια άτομα πάστον πλανήτη. Που το 2006 επεθάναν περίπου 100 σιηλλιάες άτομα που τρομοκρατικές επιθέσεις. Κάθε χρόνο η φύση μέσα που φυσικές καταστροφές σκοτώνει περίπου 70.000 άτομα. Ο τσιάρος σκοτώνει κάθε χρόνο που καρκίνο (έξω τα άλλα ούλλα) ανάμισι εκατομμύριο άτομα. Μπορώ να συνεχίσω να βάλλω στατιστικά δαμέ αλλά πάλε το άτομο θα σκέφτεται παραπάνω κάποιον που φωνάζει “Αλλαχου-Άκμπαρ” παρά ότι θα πεθάνει που οτιδήποτε άλλη φυσική καταστροφή ή που τον τρόπο που εθκιάλεξε ζει.
 
Τούτο φένεται τζιαι με πιο απλά στατιστικά. Υπάρχουν 1.6 δισσεκατομμυρια μουσουλμανοι στον πλανήτη. Αν τζιαι πάρα πολλοί μουσουλμάνοι υπερασπίζουντε τους τρομοκράτες τζιαι κάμνουν τους κατα ένα τρόπο κερκίδα, μόνο 106.000 εν οι τρομοκράτες. Δλδ περίπου το .006%. Στην Κύπρο έσσιεις παραπάνω chance να πάθεις ζημιά που αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τελευταία 16 χρόνια είχαμε σχεδόν 17.000 σοβαρά δυστυχήματα σε μια χώρα με 850.000 πλυθησμό. Έσσιεις περίπου 2% να την φάεις μέστην στράτα αν ζείς στην Κύπρο. 250% παραπάνω chance που να πεθάνεις που τρομοκρατική. Ξανά. Ούτε καν βάλλουμε τζιαι τες άλλες αιτίες φυσικών καταστροφών που εν πολλά πιο στατιστικά πιθανές.
 

Τούτο όμως δεν άλλαξε που τον καιρό που είμασταν στες σαββάνες της Αφρικής. Οι αρρώστιες τζιαι οι φυσικές καταστροφές υπήρχαν τζιαι εσκοτώναν μας πολλά παραπάνω που τα άγρια ζώα για εκατοντάδες σιηλλιάες χρόνια. Δαμέ όμως φένεται η δύναμη του ένστικτου που πιάννει το ίδιο είτε είσαι κάττος είτε άνθρωπος. Φούμαστε παραπάνω τα animated πράματα, που εν όπως εμάς παρά τα innanimate όπως το περιβάλλον γιατί έτσι μας επρογραμμάτισε η φύση όταν ανταγωνιζούμαστε ο ένας τον άλλον. Είμαστε τόσο πολλά brainwashed που ένα πρώιμο κομμάτι τους εγκεφάλου μας, ως κεντρικό (reptilian cortex-ένστικτα), που βάλλει τα άλλα θκυο μέρη (limpic- αισθήματα τζιαι neocortex-λογική) που βασίζουνται πάνω του, σε αυτόματο πιλόττο. Στο κάτω-κάτω το λέιζερ, για τον κάττο, φένεται κάτι ζωντανό τζιαι animated – όσο πραγματικός εν ο εκλαμβανώμενος κίνδυνος τζιαι h αιτιότητα της τρομοκρατικής επίθεσης που εκατασκευάσαμεν στο μυαλό μας μέσα που τα φωτόνια της τηλεόρασης.

Εν επόμενο τζιαι κατανοητό γιατί κανένας σχεδόν δεν σκέφτεται τα πιο πάνω στατιστικά για το πως λειτουργεί ο κόσμος. Εν θα μπορούσαμε καν να ζήσουμε εαν αναλύαμε τα πάντα συνέχεια. Το μυαλό κάμνει μια σούμα, ππάσα-ππάσα, τζιαι άγιος ο θεός. Γι΄αυτό δακτυλοδείχνουμε άτομα όταν γινεί κάτι έστω τζιαι εάν η φύση έσσιει τρισσεκατομμύρια στατιστικές παραμέτρους που επηρέαζουν ένα γεγονός. Ακούσαμε μπουμ στα νέα, γαίματα, σάκκοι πτωμάτων παντού; σκεφτούμαστε τον αράπη. Πανικός. συζητήσεις. που, ποιος, γιατί. Αναλύσεις με ιστοριούλλες για να φκαλουμε νόημα. Στατιστικά; Ποιος τα γαμεί τα στατιστικά!!! Οι τρομοκράτες ενναμάς φασειν!!! Κάθουμε στο κκαφέ τζιαι οι παρέες μου κρέμμουνται που τα σιήλη μου για να ακούσουν την γεωπολιτική μου ανάλυση που ως πλανητικός, απανταχού παρών, ΜΜΕ παντογνώστης μπορώ να καταβροχθήσω τζιαι μετά να αναλύσω. Καλύττερα; θα ανακυκλώσω τι πιστεύκω ότι είπε ο δημοσιογράφος που μου τάισε την είδηση. ο Α, όι ο Β. ο Β εν ψεύτης.

 
Για πολλούς ο εγκέφαλος μας εν ένα γαμάτο όργανο. Για τους παραπάνω εν γαμάτο είτε γιατί δεν το καταλάβουμε πλήρως ως όργανο, είτε γιατί νομίζουμε ότι είμαστε καλύτεροι που τα άλλα ζώα. Οι ενδείξεις που έχουμε ως σήμερα όμως δείχνουν κάτι πολλά τραγελαφικό. Μια χούφτα άτομα που εμάς εδημιουργήσαν τζιήνα που θωρείτε γυρώ μας μέσα σε 16.000 χρόνια. Οι περίεργοι. Οι λλίοι που εμείναν γιατί εν εκάμναν πανιστίρι σε επικίνδυνους θάμνους που εφκάλλαν ήχους. Οι υπόλοιποι εγκεφάλοι εν κολλημένοι την παραπάνω ώρα μισό εκατομμύριο χρόνια μέσα στην Αφρική σε ένα επίπεδο μεταξύ κάττου τζιαι σιελεντρούνας εκτός τζιαι εάν πρέπει να περάσουν εξετάσεις ή να κάμουν τες φορολογικές του φόρμες για να γλυτώσουν τίποτε. Τον παραπάνω τζιαρό κυβερνά ο αυτόματος πιλόττος. Οι εφημερίδες επιβεβαιώνουν τζιήνα που ξέρουμε, κάμνουμε παρέα με τζιήνους που ανακυκλώνουν τες ίδιες σκέψεις μας τζιαι ο θεός βοηθός! Σήμερα χρησιμοποιούμε τα μαραφέθκια των “περίεργων” αλλά δεν έχουμε ιδέα πως δουλεύκουν. Δεν χρειάζεται καν να ξέρουμεν. Μαθαίνεις κάτι παπαγαλία, πάεις σε ένα τόπο κάμνεις το σαν δουλειά, γαμάς, τρώεις, σιέζεις, θωρείς μάππα τζιαι παίζεις παιχνίθκια τζιαι εν χρειάζεται ούτε να σκέφτεσαι ούτε να αναλύεις πως εγινήκαν ούλλα που χρησιμοποιείς γυρώ σου. Κατακρίβεια οι παραπάνω δεν έχουν ιδέα πως λειτουργούν τα πράματα που περνούν τον παραπάνω χρονο της ζωής τους πάνω τους. Που την τηλεόραση, το computer, το αυτοκίνητο, το air condition. “Τα παιδία παίζει”.
 

Αλλά όι. Οι γελοίοι εν οι κάττοι που πιστεύκουν animated entities που χωρίς να καταλάβουν την προέλευση τζιαι μηχανισμό τους, τζιηνιούν τα φωτόνια πάστους τοίχους. Ξανά τζιαι ξανά. Όι, όι εμείς όμως, ομπρός που την τηλεόραση, που θωρούμε τρομοκρατικές επιθέσεις, αποφεύγουμε την πραγματικότητα τζιαι τζιηνιούμεν φαντάσματα για να ικανοποιήσουμεν ακριβώς το ίδιο μέρος του εγκεφάλου μας. Έσσιεις παραπάνω πιθανότητα να ππέσει κομήτης τζιαι να σου φάει το αριστερό αρτζίηην παρά να κερδίσεις το λόττο αλλά πάλε θα παίξεις λόττο. Για τους παραπάνω που εμάς οι πιθανότητες 1/100, 1/100.000 ή 1/000.000.000.000.000 επεξεργάζουνται το ιδιο μέστον εγκέφαλο. Που ξέρεις ολάν? Α? Α?

Ο κόσμος εν χαοτικός τζιαι τα παραμύθκια που λαλούμεν ο ένας στον άλλον προσφέρουν κάποια ικανοποίηση για να μεν μας γυρίσει. Κάποια εξήγηση. Παλιά είμασταν κολλημένοι σε θεούς για εξηγήσεις. Κεραυνοί, χωλέρες, σεισμοί, ο ίδιος ο θάνατος, εθέλαν εξηγήσεις. Ο κόσμος ήταν αγράμματος τζιαι ότι άκουε στην εκκλησιά επίστευκε χωρίς να σκέφτεται με κριτική σκέψη σφαιρικά πως λειτουργούν τα πράματα. Ο κόσμος σήμερα εν παραπάνω περίπλοκος. Πιο χαοτικός. Οι παραμέτροι επολλαπλαστιαστήκαν λόγω της δομής της ανθρώπινης κοινωνίας. Μπορεί πολλοί να ξεφορτώθηκαν το παραμύθι του θεού, αλλά αγκονιστήκαμεν μαι φάουσα άλλα παραμύθκια. Η πίστη μας σήμερα εξελίχτηκε…

Η διαχρονικότητα της θρησκοληψίας

Read More

Η ομορφιά της ζωής και ο φόβος του θανάτου

Πολλοί από τον περίγυρο μου με ρωτούν: Πώς καταφέρνεις να ζείς ευτυχισμένα χωρίς πίστη, πού βρίσκεις νόημα στη ζωή σου; Σε τί στηρίζεσαι για να μην καταρρεύσεις; Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επικεντρώνονται στο να...
Read More

Αόριστη Πίστη: “Πνευματικός” αλλά όχι θρήσκος

Σύμφωνα με συγκριτική έρευνα που έγινε από το PAW Institute η οργανωμένη θρησκεία βρίσκεται σε συνεχή ύφεση ενώ η πιο μεγάλη άνοδος παρατηρείται σε άτομα που αποχωρούν από την θρησκεία και βρίσκουν θαλπωρή στην πνευματικότητα. Ο εξελικτικός βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς...
Read More